HydSupply expanderar och stärker sin position i södra Sverige

2 maj, 2022

Efter kontinuerligt ökad efterfrågan på företagets tjänster har HydSupply fattat beslut om att expandera och förstärka sin verksamhet i södra Sverige. Expansionen innebär bland annat etablering i nya, moderna lokaler i Värnamo; förstärkt erbjudande och avsevärt förbättrade förutsättningar för logistik, lager och kundservice.

HydSupply är en välmeriterad aktör inom industriell, mobil och marin hydraulik, pneumatik och transmissionsprodukter, med flertalet etableringar på nyckelorter i Sverige och Finland. Företaget erbjuder service och support, förebyggande underhåll samt produktionsoptimering med noga utvalda originalkomponenter från marknadens mest välrenommerade leverantörer.

– Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder bästa tänkbara service, säger Johan Blom, VD på HydSupply. Därför har vi fattat det strategiska beslutet att under inledningen av 2023 flytta vår verksamhet i Smålandsstenar till Värnamo. Våra kunder och partners är beroende av effektiva flöden, och Värnamo blir logistiskt avsevärt bättre för HydSupply. Den nya etableringen sätter oss i kontakt med E4:an, som är en stor försörjningsled i Sverige, vilket ger oss större närhet till våra kunder och placerar oss i ett mer affärsmässigt nav.

Från Värnamo nås Jönköping i norr, Växjö i öst, Markaryd i söder och Halmstad i väster – alla inom en timme. De nya lokalerna blir totalt 1800 kvadratmeter stora, fördelade på lager, verkstadsdel och kontor. Både kunder och samarbetspartners ser fram emot ett förstärkt erbjudande på flera fronter.

– I samband med flytten gör vi en nysatsning på cylinderrenoveringar, säger Johan Blom. Alla våra servicetekniker i området får tillgång till en ny, toppmodern och centralt placerad verkstad. Vi får också ett bättre nyttjande av testriggen som följer med oss från Smålandsstenar.

– Vi kommer nu att erbjuda serviceverkstäder både i Göteborg och i Värnamo, med välmeriterade fältservicetekniker i hela regionen. I Värnamo får vi ett nytt, strategiskt placerat lager med fokus på vår försäljning i södra Sverige. Vi möter våra leverantörers krav på en regional servicepartner där. Och vi får möjlighet att jobba mot centrala avtal som kräver centrallager. Med flytten till Värnamo lägger vi grunden för fortsatt expansion i södra Sverige, tillsammans med våra nya och befintliga kunder. På sikt räknar vi med att erbjuda 15–20 nya arbetstillfällen, säger Johan Blom.

Bläddra bland nyheter

´